Jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami

Lepienie pierogów jest jednym z najsmaczniejszych i najłatwiejszych przepisów. Ale jeśli nie jesteś zaznajomiony z ich wykonania, to jest to właściwy czas, aby dowiedzieć się, jak zrobić pierogi z kapustą i grzybami.

Kapusta i grzyby to dwa najbardziej popularne warzywa, które są używane do robienia pierogów. Kiedy mówimy o pierogach, jest to mieszanka mąki ryżowej, skrobi ziemniaczanej i jajka.

Składniki:

500 gm świeżego ryżu,

500 gm ziemniaka,

3 szklanki wody,

1 łyżka soli,

1 łyżka cukru,

1 filiżanka oleju roślinnego,

1 cebula,

3 ząbki czosnku,

1 główka kapusty,

2 filiżanki grzybów,

2 jajka.

Sposób przygotowania:

Wymieszaj razem 1 łyżkę soli i 1 łyżkę cukru i dodaj do wody. Gotuj wodę aż do całkowitego zagotowania. Teraz weź 2 szklanki wody w osobnym garnku. Dodaj olej, cebulę, czosnek i smaż je przez 5 do 7 minut. Następnie dodaj kapustę i grzyby. Gotuj je przez około 8 do 10 minut. Gdy będą już dobrze ugotowane, dodaj mąkę ryżową i dobrze wymieszaj. Teraz weź ją do miski i odłóż na bok. Na koniec dodaj jajka i dobrze wymieszaj.

Wnioski:

Tak więc, nauczyłeś się przepisu na robienie pierogów z kapustą i grzybami. To jest właściwy czas dla Ciebie, aby spróbować przepis i zrobić to w domu. Jeśli nie jesteś wygodny, aby go zrobić, to możesz go kupić online.