7 najlepszych wegańskich przepisów z Indii

Jaki jest pożytek z życia w wegańskim kraju, kiedy nie możesz ugotować jedzenia, na które masz ochotę? Jeśli jesteś weganinem, oznacza to, że nie jesz żadnego rodzaju mięsa.

Jeśli nigdy wcześniej nie gotowałeś wegańskich potraw, to czeka cię prawdziwa uczta. Poczujesz smak potraw, do których jesteś przyzwyczajony i będziesz zaskoczony ich pysznym smakiem.

Tak więc, zacznijmy od najsmaczniejszych i mouthwatering vegan food receptur z Indii.

1. Vitello Vanilla Cheesecake (sernik waniliowy)

Jest to doskonały deser, który można upiec w domu. Ten deser jest wykonany ze składników o niskiej zawartości tłuszczu, więc jest to najlepszy deser dla utraty wagi.

Składniki:

– 1 filiżanka mąki migdałowej

– 1 filiżanka orzechów nerkowca

– 1/2 filiżanki oleju kokosowego

– 1/2 filiżanki syropu klonowego

– 1/2 filiżanki miodu

– 2/3 szklanki wody

– 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1 ziarno wanilii

– 1 cytryna

Sposób przygotowania:

– Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita

– Zmiel nerkowce i migdały

– Wymieszaj nerkowce i migdały w misce

– Dodaj miód i dobrze wymieszaj

– Dodaj do tego olej kokosowy

– Dodaj sok z cytryny

– Dodaj sodę oczyszczoną

– Dobrze wymieszaj i odstaw na bok

– W innej misce, dodaj wodę i syrop klonowy i wymieszaj je

– Wymieszaj mieszankę migdałową i wlej ją do mieszanki wodnej

– Dodaj ziarna wanilii i dobrze wymieszaj.

– Umieść ciasto w szklanym naczyniu i piecz przez 25 do 30 minut.

– Kiedy ciasto jest upieczone, wyjmij je z piekarnika

– Wyjmij z piekarnika i umieść na stojaku do chłodzenia

– Pokrój ciasto na kawałki i podawaj

– Najlepszą rzeczą w tym przepisie jest to, że możesz go przygotować z wyprzedzeniem

– Poczujesz różnicę w smaku i konsystencji ciasta.

2. Ryż z migdałami

Jest to bardzo popularny przepis, który jest kochany przez wszystkich wegan. Ten przepis jest łatwy do wykonania i będziesz zaskoczony wspaniałym smakiem tego ryżu.

Składniki:

– 1 filiżanka ryżu basmati

– 1 filiżanka wody

– 1 łyżeczka soli

– 2 łyżki masła migdałowego

– 1 łyżka orzechów nerkowca

– 1 łyżka nasion sezamu

– 2 łyżeczki ghee

– 2 łyżki stołowe cukru

– 2 łyżki stołowe brązowego cukru

– 1/2 filiżanki migdałów

– 1/2 filiżanki orzechów włoskich

– 1/2 filiżanki rodzynek

– 1/2 filiżanki pistacji

– 1 łyżka cynamonu

– 1 łyżka stołowa imbiru

Sposób przygotowania:

– Zagotuj wodę i odstaw ją na bok

– Dodaj orzechy nerkowca do wody

– Niech to gotować przez 20 minut

– Gdy orzechy nerkowca są ugotowane, dodaj je do ryżu