Najlepsze przepisy na pasztet z dzika i wieprzowiny

Dzik to duże mięso z dziczyzny z regionu Europy. To mięso ma wspaniały smak i aromat, ale ze względu na jego ogromny rozmiar nie jest łatwo dostępny.

Jeśli chcesz przygotować najlepszy pasztet z dzika, to nie musisz kupować drogiego i egzotycznego mięsa. Możesz dostać mięso z dzika w lokalnych sklepach mięsnych lub innych pobliskich marketach.

Istnieją różne rodzaje mięsa z dzika jak chude i tłuste, to zależy od wieku i rasy dzika. Możesz użyć tego mięsa do różnych celów i może być używany w swoim obiedzie.

Możesz użyć mięsa z dzika w kanapce lub możesz nawet użyć go w sałatkach i możesz mieć pyszną sałatkę z pomocą pasztetu z dzika. Jeśli masz pasztet z dzika w swojej diecie, wtedy poczujesz się znacznie lepiej i pomoże Ci schudnąć.

Porozmawiajmy więc o kilku niesamowitych przepisach na pasztet z dzika i wieprzowiny, które są łatwe do ugotowania i pyszne.

Wędzony dzik i pasztet wieprzowy przepis:

Składniki:

– 50 gr wędzonego schabu wieprzowego

– 50 gr wędzonego dzika

– 50 gr wędzonego boczku

– 50 gr wędzonej szynki

– 50 gr wędzonego chorizo

– 1 ząbek czosnku

– 1 jajko

– ½ łyżeczki soli

– ¼ łyżeczki pieprzu

– ¼ filiżanki pietruszki

– 2 łyżeczki rozmarynu

– 1 łyżeczka tymianku

– ½ szklanki bułki tartej

Sposób:

– Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce

– Dodaj bułkę tartą i dobrze wymieszaj.

– Nałóż masę do bochenka

– Pokrój bochenek na plastry i grilluj je.

Przepis na pasztet z dzika i wieprzowiny:

Składniki:

– 2 plastry dzika

– 1 plasterek schabu

– 1 plasterek szynki

– ½ cebuli

– 1 ząbek czosnku

– 1 pomidor

– 1 jajko

– ½ łyżeczki soli

– ¼ łyżeczki pieprzu

– 2 łyżeczki pietruszki

– 1 łyżeczka rozmarynu

– 1 łyżeczka tymianku

– 1 łyżka musztardy

– 1 łyżka keczupu

– 1 łyżka octu

– ½ szklanki bułki tartej

– ½ szklanki płatków owsianych

– 1 marchewka

– 2 łyżki stołowe pietruszki

Sposób:

– Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce

– Dodaj bułkę tartą i dobrze wymieszaj.

– Nałóż masę do bochenka

– Pokrój bochenek na plastry i grilluj je.

– Ciesz się swoim pasztetem z dzika i wieprzowiny.

Przepis na pasztet z dzika i wieprzowiny:

Składniki:

– 3-4 kawałki dzika

– 1 plasterek schabu

– 1 plasterek szynki

– 1 plasterek boczku

– 1 cebula

– 1 ząbek czosnku

– 1 jajko

– ½ łyżeczki soli

– ¼ łyżeczki pieprzu