Jak usmażyć karkówkę na grillu

Czy uwielbiasz jeść karkówkę wieprzową? Cóż, jeśli uwielbiasz jeść karkówkę, to z pewnością spodoba ci się wiedza, jak usmażyć karkówkę na grillu. Smak karkówki jest podobny do smaku udźca wieprzowego, ale smak jest bardziej intensywny. Jeśli więc uwielbiasz jeść karkówkę, to jest to idealny przepis dla Ciebie.

Składniki:

1/2 funta karkówki wieprzowej

3 filiżanki oleju roślinnego

1 łyżeczka soli

Instrukcje:

Najpierw należy oczyścić karkówkę, a następnie pokroić ją na dwa równe kawałki.

Teraz wlej olej na głęboką patelnię i podgrzej olej na średnim ogniu. Teraz umieść karkówkę w oleju na 4 do 5 minut.

Gdy temperatura oleju osiągnie 180 stopni, trzeba zmienić ogień na wysoki i smażyć karkówkę przez 4 do 5 minut.

Wyjąć karkówkę z oleju i odsączyć nadmiar oleju.

Teraz umieść karkówkę na grillu i grilluj ją przez około 4 do 5 minut.

Zdejmij karkówkę z grilla i posyp solą.

Weź karkówkę i pokrój ją na dwa równe kawałki.

Możesz dodać kilka kropel sosu, jeśli chcesz.

Wnioski:

Karkówka jest bardzo smacznym i pysznym daniem i mam nadzieję, że wypróbujecie ten przepis i będziecie się nim cieszyć. Jest łatwy do gotowania i można go przygotować w jiffy.