Najlepszy przepis na bezglutenowy krem budyniowy

Tak bardzo jak uwielbiam jeść desery, nie podoba mi się fakt, że nie mogę jeść deserów ze względu na moją celiakię. Nie mogę jeść słodyczy, bo to sprawi, że będę chora. Nie chcę czuć się słabo tylko z powodu deseru, którego nie mogę zjeść.

Moja przyjaciółka powiedziała mi kiedyś, że powinnam zrobić deser, który jest bezglutenowy i pomyślałam, że będzie taki sam jak normalne desery. Ale nie, jest duża różnica między normalnym deserem a deserem bezglutenowym.

Jest wiele rzeczy, które można wykorzystać do zrobienia deseru bezglutenowego. Niektóre z nich to mleko, jajka, mąka i wiele innych. Ale w większości przypadków używam niektórych składników, które nie są dostępne w mojej kuchni.

Pierwszą rzeczą, którą wykorzystałam był serek śmietankowy i mleko. Użyłam tego składnika, ponieważ jest bardzo smaczny i kremowy. Po tym dodałam odrobinę bitej śmietany i sos czekoladowy.

Aby wykonać ten przepis, należy postępować zgodnie z poniższymi krokami:

Składniki:

Mleko

Serek śmietankowy

Bita śmietana

Sos czekoladowy

Instrukcje:

Wymieszaj serek śmietankowy z mlekiem i pozostaw do schłodzenia na 30 minut. Ubić śmietanę, aż będzie miękka i puszysta. Dodaj sos czekoladowy do mieszaniny i ubij go dobrze. Wlać do szklanej miski i zamrozić przez 1 godzinę.

Wnioski:

Deser, który zrobiłam jest bardzo smaczny, jest miękki i nie klei się. Więc mam nadzieję, że pokochasz ten deser, a jeśli ci się spodoba, możesz podzielić się nim ze swoimi przyjaciółmi i rodziną.