5 zdrowych kulek na odchudzanie

Czy wiesz, że jedzenie zdrowych kulek jest najlepszym sposobem na utratę wagi? Wiem, że być może słyszałaś to już wcześniej, ale powiem Ci, jaki jest tego prawdziwy powód. Zdrowe kulki są wykonane z mieszanki różnych rodzajów owoców i warzyw, które zawierają wysoką zawartość błonnika.

Te kulki pomogą Ci pozbyć się niezdrowych tłuszczów i dodadzą witamin i minerałów do Twojego organizmu. Jest to najlepszy sposób na pozbycie się dodatkowych tłuszczów i zmniejszenie ilości kalorii.

Jeśli chcesz schudnąć to musisz jeść dużo owoców i warzyw. Kiedy jesz zbyt dużo śmieciowego jedzenia, wtedy zostanie ono zmagazynowane w Twoim organizmie i nie będziesz w stanie go spalić.

Zdrowe kulki sprawią, że Twoje trawienie będzie lepsze i poprawią Twój metabolizm. Te kulki utrzymają twój żołądek pełny i nie będziesz czuł się głodny. Te kulki będą również utrzymać cię nawodniony i pomoże Ci kontrolować swój apetyt.

Tak więc, jeśli chcesz schudnąć, to powinieneś zacząć jeść zdrowe kulki. Oto kilka przepisów na zdrowe kulki, które pomogą Ci uzyskać idealną sylwetkę.

Kulki kokosowe

Składniki

– 1 filiżanka kokosa

– 2 filiżanki wody

– 2 filiżanki banana

– 1 filiżanka arbuza

– 1 filiżanka marchewki

– 1 filiżanka dyni

– 1 łyżka miodu

– 1 łyżka cynamonu

– 1/2 łyżeczki imbiru

– 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

– 1/2 łyżeczki kardamonu

– 1/2 łyżeczki buzdyganka ziemnego

– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

– 2 łyżeczki soku z cytryny

Metoda

1. Dodaj wszystkie składniki do blendera i zmiksuj je do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Dodaj masę do miski i dodaj do niej wymaganą ilość mąki.

3. Wyrób gładkie ciasto i zagniataj je przez kilka razy.

4. Teraz rozwałkuj ciasto na kształt kuli i pokrój kulę na małe kawałki.

5. Rozgrzej piekarnik na 160 stopni.

6. Włóż kulki do piekarnika i piecz je przez 20 do 25 minut.

7. Podawaj kulki jako przekąski.

Kulki imbirowe

Składniki

– 1 filiżanka startej marchewki

– 1 filiżanka startego jabłka

– 1/2 filiżanki rodzynek

– 1 filiżanka jogurtu

– 1 filiżanka startego imbiru

– 1/2 łyżeczki cynamonu

– 1/2 łyżeczki kardamonu

– 1/2 łyżeczki goździków

– 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

– 1/2 łyżeczki buzdyganka ziemnego

– 1/4 łyżeczki szafranu

– 1/2 szklanki cukru

– 1/2 szklanki mąki

– 2 jajka

– 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

– 1/2 szklanki wody

– Olej

– Sól

Metoda

1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

2. Weź rodzynki, startą marchewkę i jabłko i umieść je w misce do mieszania.

3. Dodaj resztę