5 Popularnych przepisów na grzyby

Istnieje wiele grzybów, które mogą być spożywane jako główny składnik lub w daniu bocznym. I przez większość czasu jest używany, aby dodać smak do przedmiotów spożywczych.

Oto niektóre z najbardziej popularnych przepisów na grzyby, które można cieszyć się:

1. Naleśnik z pieczarkami

Jest to jeden z najlepszych przepisów grzybowych, które można przygotować w domu. Możesz użyć dowolnego rodzaju grzybów, które chcesz, aby ten przepis. Grzyby staną się chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie staną się wilgotne w środku.

Składniki:

– 1 filiżanka mąki

– ½ łyżeczki proszku do pieczenia

– 1 łyżeczka soli

– 1 łyżka masła

– ¼ szklanki mleka

– 2 łyżki stołowe posiekanych grzybów

– 1 łyżka pietruszki

Sposób przygotowania:

Wymieszaj razem mąkę, sól i proszek do pieczenia. Roztopić masło i dodać je do mieszanki. Dobrze wymieszaj i dodaj do niej mleko. Do wymieszania składników możesz użyć blendera.

Kiedy wszystko jest już wymieszane, przelej masę do miski i wymieszaj w niej grzyby. Pozwól ciastu usiąść na 15 minut.

Rozgrzej patelnię i umieść na niej ciasto. Gotuj przez 7 do 9 minut i odwróć raz. Gotuj przez kolejne 6 do 7 minut i podawaj na gorąco z posypką z pietruszki.

2. Sambar grzybowy

Jest to jeden z najbardziej znanych przepisów grzybowych w Indiach. Najczęstszym sposobem, aby to zrobić jest mieszanie grzybów w sosie warzywnym. Ale jeśli masz jakieś resztki, to możesz dodać resztki warzyw do sosu, aby ten przepis był jeszcze bardziej smaczny.

Składniki:

– 1 funt grzybów

– 1 średniej wielkości cebula

– 1 łodyga selera

– 1 mały pomidor

– 2 szklanki wody

– Sól do smaku

– Czosnek do smaku

Sposób przygotowania:

Obierz pieczarkę i pokrój ją na kawałki. Usuń trzonek z pieczarki. Cebulę i seler pokroić w kostkę. Pomidory pokroić na małe kawałki. Zagotować wodę i dodać do niej sól i czosnek.

Dodaj do garnka wodę, cebulę, seler i pomidory. Dodaj grzyby i gotuj przez 15 do 20 minut.

Podawaj sambar na gorąco z ryżem.

3. Pieczarki sauté

Jest to jeden z najbardziej popularnych przepisów na grzyby w Indiach. Najlepszą rzeczą w tym przepisie jest to, że jest bardzo łatwy do wykonania. Możesz użyć dowolnego rodzaju grzybów, które chcesz, aby ten przepis. Grzyby staną się chrupiące na zewnątrz, a jednocześnie staną się wilgotne w środku.

Składniki:

– 1 filiżanka wody

– 1 filiżanka pokrojonych grzybów

– ¼ filiżanki oleju

– ¼ filiżanki czerwonego wina

– ¼ filiżanki soku z cytryny

– 1 łyżeczka tymianku

– 1 łyżeczka oregano

– Sól do smaku

Sposób przygotowania:

Rozgrzej olej na patelni. Dodaj wodę i pozwól jej gotować się przez 5 do 6 minut. Dodaj grzyby i gotuj je przez 30 do 40